WiFi 6: een nieuw tijdperk voor draadloze netwerken, een nieuw tijdperk voor Plasma Cloud

Tegenwoordig is WiFi overal om ons heen en wordt het als een noodzaak beschouwd. Denk maar aan uw huis en al die apparaten die dagelijks verbinding maken met internet. Zelfs als je niet de meest technische persoon bent, is de kans groot dat je nog steeds mobiele telefoons, laptops, tablets, tv's, luidsprekers en misschien zelfs een paar IoT-apparaten hebt aangesloten op je thuisnetwerk. Probeer dit nu eens te vermenigvuldigen voor elk huis, school, hotel en bedrijf in uw stad – of in uw hele land. Klinkt als veel aangesloten apparaten, toch? En het is veel. Tegenwoordig is wifi echt overal en diep verankerd in ons dagelijks leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we allemaal verwachten dat het altijd werkt en geweldige prestaties levert.

Met meer dan één apparaat per gebruiker, toenemende bandbreedte-intensieve inhoud en de sterke toename van het gebruik van IoT-, augmented- en virtual reality-technologieën, moest wifi veranderen om aan een heleboel nieuwe vereisten te voldoen:

 • Het moet efficiënt en storingsvrij zijn in scenario's met een verhoogde klantdichtheid; en
 • Het moet een breed scala aan nieuwe toepassingen met een hoge doorvoer op betrouwbare wijze ondersteunen.

Kortom, we verwachten momenteel dat wifi continue connectiviteit biedt zonder knelpunten of prestatievermindering. De nieuwe WiFi-standaard, WiFi 6 of 802.11ax, is gemaakt om aan dergelijke eisen te voldoen. Dit zorgt ervoor dat uw netwerken klaar zijn om beter te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten.

Voordelen en mogelijkheden

Na diepgaande studies over real-world omgevingen en WiFi-trends, werd WiFi 6 ontworpen om te voldoen aan de behoeften van klanten van vandaag en morgen. Het biedt hogere datasnelheden, verhoogde netwerkcapaciteit, verbeterde prestaties in dichtbevolkte omgevingen en verbeterd energiebeheer. Meer specifiek, WiFi 6:

Verhoogt de gemiddelde doorvoer per gebruiker in dichtbevolkte omgevingen met vier keer, waardoor de algehele gebruikerservaring en de prestaties van apps worden verbeterd;

Levert 40% hogere maximale doorvoer voor één verbonden client met de beste gigabit-snelheden in zijn klasse voor uw implementatie;

Verhoogt de algehele netwerkefficiëntie en biedt uitgebreidere wifi-dekking door apparaten in staat te stellen ruis van andere netwerken af te sluiten en signaalinterferentie te verminderen;

Werkt beter met IoT-apparaten en andere clients, omdat het hun batterijduur efficiënt verlengt en tegelijkertijd snellere prestaties levert.

De belangrijkste mogelijkheden waardoor WiFi 6 zo'n groot aantal buitengewone verbeteringen kan bieden, zijn onder meer:

 • De revisie van WiFi op de 2,4 GHz-band,
 • De verbeterde gegevensoverdracht dankzij de orthogonale frequentieverdeling meervoudige toegang (OFDMA) architectuur,
 • Het verbeterde gegevensbeheer met de multi-user multiple input multiple output (MU-MIMO) protocol,
 • De verhoging van de WiFi-verbindingscapaciteit met de 1024 kwadratuur-amplitudemodulatie (1024-QAM), en
 • Langere levensduur van de batterij door de opname van de beoogde wektijd (TWT).

Meer informatie is te vinden in Dit artikel door de Wi-Fi Alliance.

Nu de tweede generatie WiFi 6-chipsets eindelijk voor een lagere prijs op de markt komen, is Plasma Cloud nu klaar om ook deel te nemen aan de WiFi 6-revolutie. Hierdoor kunnen onze klanten maak gebruik van de kracht van de nieuwste technologische ontwikkelingen zonder de bank te breken. Beste klanten, welkom bij Plasma Cloud's WiFi 6-netwerken!

Grijp de toekomst van netwerken, met een beperkt budget

Plasma Cloud biedt een betaalbare, door de cloud beheerde, kant-en-klare oplossing voor alle behoeften in en rond uw netwerk. Al onze voor mesh geschikte Access Points zijn voordelig gebundeld met gratis en krachtig cloudbeheer. U hoeft de bank niet te breken met dure hardware en maandelijkse kosten. Maak uw netwerken buitengewoon met Plasma Cloud's gloednieuwe WiFi 6 Access Point, de PAX1800.

PAX1800

De PAX1800 is het eerste Access Point van de PAX-serie, die zich richt op de nieuwste WiFi 6-technologie. Het is een dual band & dual stream 802.11ax wifi-apparaat in een compacte weerbestendige behuizing.

Plasma Cloud PAX1800 WiFi 6 Access Point offers dual band & dual stream 802.11ax WiFi.
De PAX1800 biedt 2×2 802.11ax-connectiviteit op elke band.

De PAX1800 is Plasma Cloud's WiFi 6 universele oplossing voor bijna elke setup. Het kan dienen als een wifi-backbone op kantoor of hotel, een hotspot voor een coffeeshop en een wifi-extensie voor buiten. Het ook schittert helder in scenario's met hoge dichtheid en hoge doorvoer demand, zoals in scholen, universiteiten, luchthavens en winkelcentra.

Waar u het apparaat ook wilt plaatsen - aan een muur, plafondrooster, paal of buiten - de universele installatiekit die bij elke Access Point-doos wordt geleverd, vergemakkelijkt de installatie. Gemakkelijk inplugbare montageopties zorgen ervoor dat u voor elk scenario gedekt bent.

Plasma Cloud's PAX1800 WiFi 6 Access Point mounted on a junction plate, a t-rail, a pole and a wall.
Bij elke PAX1800 wordt een universele installatiekit meegeleverd.

Bekijk enkele van de belangrijkste kenmerken ervan:

 • 2,4 GHz 802.11ax en 5 GHz 802.11ax gelijktijdige wifi;
 • Geen configuratie, plug-and-play-netwerken;
 • Gratis cloudgebaseerde webconsole voor volledig beheer;
 • Water- en stofbestendig met een IP55-classificatie;
 • Slank en minimaal ontwerp om gemakkelijk op te gaan in de omgeving.

Meer foto's, technische informatie en een datasheet zijn beschikbaar op de PAX1800 productpagina, die u op uw eigen gemak kunt verkennen.