WiFi-planning: pas uw netwerk aan uw dag aan

Het is tijd om de controle over uw netwerk te nemen! Deze nieuwste functie in de PLASMA CLOUD CONSOLE geeft u de mogelijkheid om uw netwerk-SSID's als nooit tevoren te beheren. Met wifi-planning kunt u uw netwerk aanpassen aan uw dagelijkse schema. Of u nu wifi op het werk of thuis beheert, WiFi-planning per SSID voegt een nieuwe laag van beveiliging, flexibiliteit en controle toe. Omdat je wifi voor jou moet werken, niet andersom.

Wat is wifi-planning?

Met WiFi-planning kunt u configureren wanneer een WiFi-netwerk beschikbaar is. Dit wordt bereikt door een SSID in of uit te schakelen volgens uw aangepaste schema.

Er zijn veel praktische toepassingen van WiFi-planning. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om ouderlijk toezicht in te stellen, om ervoor te zorgen dat gastnetwerken alleen beschikbaar zijn tijdens kantooruren, of om kwaadaardig gebruik te voorkomen terwijl een bedrijf gesloten is.

Kan ik mijn router niet gewoon loskoppelen?

Het loskoppelen van uw router is een manier om uw wifi uit te schakelen, maar het heeft één belangrijk nadeel in vergelijking met wifi-planning. Wanneer u uw router loskoppelt, verliest u tegelijkertijd ook de toegang tot uw bekabelde netwerken en al uw WiFi SSID's. Dat betekent dat elk apparaat dat een bekabelde verbinding gebruikt, zoals een desktopcomputer, printers of bestandsservers, geen verbinding met internet kan maken. Als u daarentegen een SSID met WiFi-planning uitschakelt, kunt u uw bekabelde verbindingen nog steeds gebruiken, zelfs als uw WiFi is uitgeschakeld. U kunt ook specifieke SSID's uitschakelen, zoals gast- en openbare SSID's of gebeurtenisgerelateerde SSID's, terwijl andere SSID's operationeel blijven.

De voordelen van wifi-planning

WiFi-planning is een handige functie die overal past waar u WiFi gebruikt.

Beveiligde openbare wifi-netwerken

Als je wifi ter beschikking stelt in openbare ruimtes zoals bibliotheken, internetcafés, enz., kan er misbruik worden gemaakt van je wifi-netwerk. Cybercriminelen gebruiken hosts die zijn verbonden met internet om op te treden als verkeersbronnen, proxy's of applicatieservers voor spam, phishing of andere criminele activiteiten. Door openbare wifi te gebruiken in plaats van hun persoonlijke internetverbinding, kunnen criminelen hun identiteit verbergen achter openbare IP-adressen.

Als u uw wifi te allen tijde actief houdt, kunt u (en uw belangrijke informatie) kwetsbaarder worden voor aanvallen. Je kunt niet altijd overal zijn, en dat is waar wifi-planning om de hoek komt kijken.

De extra beveiliging die wordt geboden door wifi-planning is handig in zowel thuis- als zakelijke instellingen. Wanneer het kantoor of de locatie bijvoorbeeld gesloten is, kunnen beheerders de toegang tot wifi uitschakelen om het netwerk te beschermen tegen aanvallen terwijl het team afwezig is.

Optimaliseer schoolnetwerken

In de wereld van vandaag is wifi op school gewoon een manier van leven. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe reeks uitdagingen en oplossingen voor het beheer van de toegang van studenten/werknemers tot interne wifi-netwerken. WiFi-planning kan veel van deze uitdagingen aanpakken om het voor iedereen gemakkelijker te maken om op een optimale manier verbonden te blijven.

Om te voorkomen dat leerlingen de wifi van de school gebruiken om films te downloaden of videogames te spelen, kunnen netwerkbeheerders wifi-planning gebruiken om wifi buiten schooltijd uit te schakelen. Het beperken van wifi-toegang kan het netwerk ook beschermen tegen schade, zoals het per ongeluk downloaden van malware door studenten of het klikken op een spam-e-mail terwijl ze verbonden zijn met het schoolnetwerk.

Ouderlijk toezicht

WiFi-planning is een handige functie voor ouders die de tijd die hun kinderen online doorbrengen willen controleren en beperken. Je kunt instellen dat wifi wordt uitgeschakeld tijdens het avondeten, tijdens de studie of voor het slapengaan, zodat de kinderen niet tot diep in de nacht op hun apparaten hoeven te scrollen.

Beperk verkeer

Voor netwerken met datalimieten of bandbreedtebeperkingen kan WiFi-planning helpen om onnodig gebruik te verminderen. Achtergrondprocessen en downloads op uw apparaten gaan door, zelfs als u ze niet gebruikt. Met andere woorden, zelfs als u niet online bent, blijft uw wifi-netwerk ingeschakeld om gegevens te gebruiken. Als u uw wifi plant om 's nachts uit te schakelen, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit uw beperkte gegevens kunt halen.

Resetten en opladen

Soms is het goed om de stekker uit het stopcontact te halen. Omdat we meer tijd online doorbrengen dan ooit tevoren, is het nog belangrijker om te resetten en op te laden. Wifi-planning maakt het gemakkelijk om "apparaatvrije tijd" in te plannen en de verleiding te weerstaan om online te gaan. U zult genieten van de tijd offline en het feit dat uw wifi gemakkelijk opnieuw kan worden ingeschakeld wanneer u het nodig heeft.

Wifi-planning instellen in de Plasma Cloud Console

WiFi-planning is een krachtige functie, maar het configureren in de Plasma Cloud Console is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. U kunt WiFi-schema's maken en aanpassen in uw SSID-instellingen. Volg gewoon een paar eenvoudige stappen zoals hierin beschreven kb artikel.

Neem de controle over uw netwerk met Plasma Cloud

Als u nieuw bent in de Plasma Cloud-familie, nodigen we u uit om onze eenvoudige cloudbeheersystemen voor uw hele netwerk te verkennen. Van wifi-toegangspunten tot PoE-switches, onze betaalbare kant-en-klare oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van drukke professionals. We helpen je snel op weg met onze slimme software die is ontworpen om de installatie-inspanning tot een minimum te beperken. Neem contact op starten.

Klik hier voor meer release-opmerkingen.