Plasma Cloud SSL / TLS-cloudcertificaat verloopt op 14 januari 2021

Plasma Cloud is een cloudbedrijf dat zich bezighoudt met het leveren van een veilige service en dus authenticeert en versleutelt al zijn services met SSL / TLS-certificaten. Hiervoor vertrouwt het op een gevestigde SSL / TLS-certificaatprovider, Let’s EncryptZoals sommigen van u reeds weten, gaat Let’s Encrypt de certificate authority (CA) in 2021 bijwerken.

Het team achter Plasma Cloud is achter de schermen bezig geweest om zich voor te bereiden op een soepele overgang om zo een minimale verstoring van onze diensten te garanderen. In sommige gevallen is handmatige tussenkomst van gebruikers echter vereist om ervoor te zorgen dat Plasma Cloud-apparaten vanaf 14 januari 2021 verbinding kunnen blijven maken met de cloud. Bekijk of er een directe actie van u vereist is, lees dit document aandachtig door.

Welke Plasma Cloud-apparaten worden getroffen?

Te beginnen met het goede nieuws, alle apparaten draaien firmwareversie 3.4.17 of nieuwer gebruiken het nieuwe certificaat al en zijn dus niet beinvloed. In Dit artikel onderstrepen we het belang van het up-to-date houden van uw apparaten, aangezien elk apparaat dat op verouderde software draait, in de loop van de tijd incompatibel kan worden of een potentieel veiligheidsrisico kan opleveren.

Voor alle apparaten die draaien op firmwareversie 3.4.16 of ouder, zoals uitgepakte apparaten die wachten om voor de eerste keer te worden geïnstalleerd, is er directe actie is vereist. Houdt er alstublieft rekening mee dat deze Plasma Cloud apparaten, die gebruikt worden na 14 januari, nog steeds internet verbinding kunnen maken. De LED zal daarbij ook de normale 'online' status weergeven. Echter kan dit apparaat dan niet meer de statistieken en configuraties ophalen van Plasma Cloud.

Wat moeten we doen?

In principe moet u ervoor zorgen dat uw Plasma Cloud-apparaten succesvol zijn geüpgrade naar firmwareversie 3.4.17 of nieuwer. Hiervoor heeft u twee mogelijkheden:

  • Vóór 14 januari, u kunt deze apparaten eenvoudig toevoegen aan een Plasma Cloud-netwerk in de console; breng ze online en wacht tot de upgrade is voltooid. Om het te versnellen, kunt u het onderhoudsvenster aanpassen (waardoor de cloud een upgrade kan activeren zodra het apparaat online gaat), of forceer de upgrade handmatig op de Plasma Cloud-console.
  • Vanaf 14 januari, moet u apparaten met firmwareversie 3.4.17 of nieuwer handmatig opnieuw flashen voordat u ze online brengt. Houd er rekening mee dat het opnieuw flashen van het access point en de switch verschillende procedures vereist. Bekijk dit artikel om uw Access Points opnieuw te flashen, en dit artikel om je Switches opnieuw te flashen.

 

Verandert er in de toekomst meer?

De beveiligingstechnologie bij Let's Encrypt evolueert voortdurend en Plasma Cloud neemt de nodige stappen om up-to-date te blijven. De meeste wijzigingen en verbeteringen vinden achter de schermen plaats en vereisen geen tussenkomst van de gebruiker. Momenteel staat de volgende grote update van de certificeringsinstantie van Let's Encrypt gepland voor 2035.

Hoe worden de Plasma Cloud-services beïnvloed?

Apparaten van derden over de hele wereld maken veilig verbinding met onze website, ondersteuningssysteem, console, enz. Via SSL / TLS. Smartphones en notebooks die niet zijn bijgewerkt met de nieuwste Let's Encrypt-certificaten worden evenzeer beïnvloed door de Let’s Encrypt CA-update. In dat geval kunt u proberen uw browser bij te werken die de SSL / TLS-certificaten biedt. Het probleem is vooral ernstig voor smartphones en notebooks van vóór 2017 waarvoor de leverancier geen updates verstrekt. In geval van problemen met deze apparaten, kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw leverancier voor meer informatie.