Laag 2-topologie laat zien hoe u bent verbonden

In grote netwerken zijn veel apparaten met elkaar verbonden via Ethernet en WiFi, waardoor ze vaak behoorlijk rommelige structuren vormen. Het volgen en monitoren van een specifieke link of apparaat in deze chaos kan een hele klus zijn. Tenzij u toegang heeft tot de juiste technologie. Vandaag is Plasma Cloud verheugd om zijn laag 2 topologie, een nieuwe opwindende functie die de architectuur van uw netwerk op een zeer intuïtieve manier intelligent in kaart brengt en visualiseert, wat essentiële informatie is voor netwerkprofessionals. We hebben deze functie gebouwd om te voldoen aan twee fundamentele principes: uitstekende overzicht en eenvoudige probleemoplossing. 

U vindt de topologie van laag 2 in de PLASMA CLOUD CONSOLE. Navigeer naar Topologie> Laag 2, en blijf dit artikel lezen om erachter te komen hoe u er het maximale uit kunt halen.

Biedt geweldige zichtbaarheid

Ten eerste brengt de Plasma Cloud-console automatisch alle netwerkapparatuur in uw netwerk in kaart. Vervolgens visualiseert de topologie van laag 2 het in een hiërarchische boomstructuur, en laat duidelijk zien hoe uw apparatuur is bedraad. Dankzij de Plasma Cloud-integratie is de topologie in staat om gedetailleerde informatie te geven over de mogelijkheden, de naam, enz. voor alle Plasma Cloud-apparaten en hardware van derden die het netwerkprotocol Link Layer Discovery Protocol (LLDP) ondersteunen.

 

Nu u eenvoudig kunt controleren wat waar is aangesloten, kan de omslachtige handmatige kabelopsporing volledig geëlimineerdworden. In de topologie vertegenwoordigen lijnen de bedrade verbindingen, terwijl pictogrammen een aangesloten apparaat aangeven. Verschillende pictogrammen helpen bij het onderscheiden van apparaattypen. Een switch-pictogram staat bijvoorbeeld voor een netwerkswitch, terwijl een wifi-symbool een WiFi-access point vertegenwoordigt. Het traceren en ontdekken van lay-outs is nog nooit zo eenvoudig en duidelijk geweest.

U kunt zelfs de architectuur van uw VLAN's inzien- selecteer eenvoudig het VLAN die u wilt inzien in het meegeleverde dropdown keuzemenu. Apparaten en links die geen deel uitmaken van het geselecteerde VLAN worden grijs weergegeven, zodat u zich kunt concentreren op wat belangrijk is.

Informatie die ertoe doet

De Plasma Cloud Layer 2-topologie biedt gedetailleerde informatie over koppelingen en apparaten, direct beschikbaar in de topologiegrafiek of via een pop-up die verschijnt wanneer u op een koppeling of pictogram klikt. Apparaatmodel, padsnelheid, aantal clients, verbindingssnelheid en type zijn maximaal één klik verwijderd. Hier kunt u ook poorten zien die zijn geblokkeerd door de Spanning Tree-protocol (STP) om dataloops te voorkomen, evenals de specifieke aangesloten poorten voor elke link. Links die door STP van andere links worden geblokkeerd, worden weergegeven door stippellijnen.

 

Niet alleen bedrade apparaten

Om u een completer overzicht van uw hele netwerk te laten zien, visualiseren we ook mesh-koppelingen naar gateways. Deze links worden weergegeven als stippellijnen en zijn niet bedoeld om een volledig beeld te geven van de complexiteit van uw mesh-netwerk. Het visualiseert echter hoe mesh-verkeer naar het bekabelde netwerk stroomt en kan netwerkknelpunten gemakkelijk opsporen, waardoor het nut van de Layer 2-topologietool verder wordt vergroot.

 
Om uw mesh-netwerk in al zijn complexiteit verder te verkennen, kunt u onze mesh-topologie-tool bekijken.

Zorgen voor eenvoudige probleemoplossing

Dankzij de ontzettend inzichtelijke weergave van uw verbindingen kunt u uw netwerk eenvoudig analyseren en problemen oplossen, zelfs voor grote implementaties en zeer geavanceerde instellingen. Dit betekent dat u mogelijke connectiviteitsproblemen en prestatieknelpunten nog sneller visueel kunt lokaliseren, waardoor de klantervaring aanzienlijk wordt verbeterd.

Knelpunten in snelheid en mogelijke problemen die worden veroorzaakt door een verkeerde configuratie of apparaten met een lagere doorvoer in uw netwerk, kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd. De maximale padsnelheid die wordt gerapporteerd in de pop-upvensters van het apparaat, geeft de berekende verkeerssnelheid van een apparaat naar de uplink over het netwerk aan. U kunt er eenvoudig voor zorgen dat deze waarde zo hoog is als verwacht en dat er geen fouten zijn gemeld (meestal in de vorm van rode links in de topologie). Monitoring is echt eenvoudig.

Het opsporen van knelpunten als gevolg van druk verkeer is ook eenvoudig, omdat we het aantal verbonden clients visueel weergeven bovenop de Access Point-pictogrammen in de topologie. Voor het beste resultaat moet u ervoor zorgen dat u voldoende AP's implementeert in drukke gebieden. Niemand houdt van een langzame verbinding.

Indien nodig kunt u zelfs meer informatie vinden in onze kennisbank. Volg gewoon deze link als u een uitgebreidere uitleg wenst over hoe onze laag 2-topologie werkt. Geïnteresseerd in het kopen van onze cloud-beheerde hardware om dit uit de eerste hand uit te proberen? Bekijk de Plasma Cloud-productsuite!

Plannen voor de toekomst

Hoewel de topologie van laag 2 nog erg nieuw is, hebben we ervoor gezorgd dat het een compleet product is. Deze handige tool levert al met succes op de twee belangrijkste aspecten: grote zichtbaarheid en eenvoudige probleemoplossing voor uw bekabelde netwerk. 

Bij Plasma Cloud plannen we echter graag vooruit en leveren we continue updates en functies aan onze klanten. De laag 2-topologie is geen uitzondering, en de ontwikkeling ervan stopt hier niet. Blijf op de hoogte, en voel je altijd vrij Stuur ons een bericht voor vragen of suggesties!