Vaarwel Open Mesh: het volgende hoofdstuk is Plasma Cloud

Vaarwel Open Mesh, het was geweldig zolang het duurde. Dit artikel is gemaakt voor al die langdurige Open Mesh-klanten die op zoek zijn naar een Open Mesh-alternatief en vervanging. De oplossing is hier en heet Plasma Cloud. Geïnteresseerd? Lees dan gewoon verder.

Begin 2017 kondigde Datto de overname aan van Open Mesh en de lancering van de Datto Networking-productlijn. Daarom werden Open Mesh draadloze accesspoints en ethernetswitches omgedoopt tot een exclusief gedistribueerd systeem via Datto's wereldwijde netwerk van Managed Service Provider-partners.

Later, in oktober 2018, verklaarde een andere aankondiging van Datto het einde van het gratis Open Mesh-model. Datto Networking heeft officieel een nieuw prijsmodel aangenomen waarbij alle nieuwe klanten een maandelijks terugkerende vergoeding moesten betalen, in tegenstelling tot het oorspronkelijke Open Mesh-model dat een levenslange gratis CloudTrax-licentie opleverde bij de aankoop van zijn producten. 

Door deze verandering in het oorspronkelijke bedrijfsmodel waren veel oude Open Mesh-klanten op zoek naar een Open Mesh-alternatief en vervanging. Dit is wanneer sommigen van hen contact opnamen met een groep voormalige Open Mesh-ontwikkelaars, die tijdens de overname van Datto had besloten het bedrijf te verlaten en hen weer in actie riep om de Open Mesh-geest levend te houden. In deze groep zat onder meer Marek Lindner, ex-CTO van Open Mesh, die al vanaf het prille begin van de eerste producten, namelijk de OM1P, met Open Mesh werkte. In de daaropvolgende maanden sloten andere voormalige Open Mesh-veteranen zich aan: Plasma Cloud was geboren.

De toekomst van Open Mesh en CloudTrax

Open Mesh-hardware kan nog steeds worden gekocht zonder terugkerende kosten, maar de overgebleven voorraad is zeer beperkt en alleen verkrijgbaar via geselecteerde distributeurs en wederverkopers. Nu blijkt dat de einde levensduur (EOL) van zelfs de meest recente Open Mesh-hardwareproducten dichterbij komt en is momenteel ingesteld op eind december 2021. Na deze datum stopt Open Mesh met het leveren van technische ondersteuningsdiensten, zoals bugfixes in software of firmware en hardwarereparatieservices.

In feite, hoewel er momenteel geen EOL is gepland voor het CloudTrax-beheerplatform, zullen huidige Open Mesh-klanten praktisch worden gedwongen om Datto Networking-producten te kopen, over te stappen naar de nieuwe “Datto Cloud” en de bijbehorende maandelijkse kosten te betalen, wat leidt tot aanzienlijke terugkerende kosten. Een andere optie zou zijn om te zoeken naar een Open Mesh-vervanging om de huidige netwerken te upgraden, wat in sommige gevallen kan leiden tot een compleet verlies van de Open Mesh-investering.

Gelukkig is Plasma Cloud gemaakt om een alternatief voor Open Mesh en CloudTrax te bieden die voldoet aan alle belangrijke aspecten waar iedereen altijd van hield in Open Mesh-producten. Deze aspecten zijn makkelijk te gebruiken en goedkoop, terwijl de investering in Open Mesh wordt beschermd. Het beste van alles is dat het team achter Plasma Cloud een groot voorstander is van het leveren van een levenslange gratis cloudoplossing, wat precies hetgeen is wat hen motiveerde om de Open Mesh-missie voort te zetten.

Plasma Cloud, het alternatief voor Open Mesh en CloudTrax

Gestart door een team van voormalige Open Mesh-veteranen die ernaar streefden een lage latentie en overzichtelijk cloudbeheersysteem, biedt Plasma Cloud een slimme en betaalbare kant-en-klare oplossing om aan al uw behoeften in en rond uw netwerk te voldoen. Het bedrijf is een nieuwkomer (opgericht in 2018) maar heeft ex-Open Mesh-medewerkers met 10+ jaar ervaring in het cloudnetwerkdomein en die een goed begrip hebben van wat Open Mesh-klanten verwachten.

Plasma Cloud haar productsuite bevat wit gelabelde, mesh-compatibele WiFi-toegangspunten en PoE-schakelaars die in verschillende maten worden geleverd met een levenslange, gratis, volledig aanpasbaar cloudgebaseerd beheerplatform. Ze kunnen in vrijwel elke situatie worden ingezet, zowel binnen als buiten, dankzij een breed scala aan montagemogelijkheden. Onze PA300PA300E en PA1200 worden zelfs door een IP55-gecertificeerde buitenbehuizing beschermd die volledig stof- en waterbestendig is.

De Plasma Cloud-console is extreem schaalbaar, waardoor netwerkproviders en systeemintegrators netwerken van elke omvang overal en altijd kunnen bedienen, met een minimale leercurve. Het is ontworpen om zo gemakkelijk te zijn, dat u niet talloze uren hoeft te besteden aan het configureren van uw netwerk: gewoon plug and play! 

Maar hoe kan Plasma Cloud mijn Open Mesh-investering beschermen?

Bedankt voor het vragen! Als u een bestaand Open Mesh CloudTrax-netwerk heeft, kunt u dit eenvoudig en zonder extra kosten naar Plasma Cloud migreren. De Plasma Cloud-console kan volledig worden geïntegreerd met uw gemigreerde Open Mesh-Access Points en -switches, zodat u ze allemaal onder een enkel venster kunt beheren zonder terugkerende kosten.

Plasma Cloud ondersteund de meeste Open Mesh-hardware (meer details in Dit artikel). Concreet worden de volgende Open Mesh Access Point- en Switch-modellen ondersteund:

 • OM2P, OM2P-HS, OM2P-LC, OM5P-AC,
 • MR1750, A42, A62, A40, A60,
 • OMS8-L.

Door netwerken naar Plasma Cloud te migreren, kunnen Open Mesh-klanten genieten van:

 • Levensduurverlenging van Open Mesh aangeschafte hardware (het einde van de levensduur van CloudTrax komt dichterbij);
 • Gedeeltelijke hardware-upgrade of vervanging van oude Open Mesh-modellen door Plasma Cloud-hardware in een gemengde Open Mesh / Plasma Cloud-hardware-setup, zonder terugkerende cloudkosten;
 • Lage toegangsbarrière om te testen en verliefd te worden op Plasma Cloud.

Open Mesh-klanten rapporteren over het algemeen ook betere prestaties en stabiliteit met behulp van de Plasma Cloud-firmware. Leer hoe u uw Open Mesh-hardware kunt gebruiken met Plasma Cloud.

Vergelijking van Plasma Cloud en Open Mesh

Plasma Cloud is een zeer snel evoluerend bedrijf dat voortdurend nieuwe functionaliteiten toevoegt. Open Mesh-klanten zullen het zeker waarderen:

 • De volledig geautomatiseerde import van CloudTrax-netwerken met instellingen, toegangspunten, schakelaars en splash-pagina's;
 • De ondersteuning van Open Mesh-hardware na migratie naar Plasma Cloud;
 • Groeperen van netwerken in organisaties die onder hetzelfde account worden beheerd;
 • De eenvoud van het netwerkoverzicht van Plasma Cloud met gedetailleerde Access Point-, Switch- en clienttabellen gesorteerd op SSID en tijdsperiode;
 • Real-time toegangspunten en schakelaars online / offline statusrapportage;
 • En nog veel meer extra functies.

Hieronder vindt u een vergelijkingstabel die is bijgewerkt tot vandaag, 20 oktober 2020.

 

Plasma Cloud

Open mesh

SSID-beheer

- WiFi-beveiliging / splash-pagina / internettoegangsmodus per SSID
- Onbeperkt aantal SSID's 
- SSID-toewijzing per apparaat 

Klantbeheer

- WiFi-client splash-pagina omzeilen / blokkeren van toegang
- Individueel geblokkeerd bericht voor elke WiFi-client 

Netwerkgezondheid

- Uitvaldiagrammen per apparaat voor de laatste dag
- Uitvaldiagrammen per apparaat voor de afgelopen week / maand 
- Netwerkbrede uitvaldiagrammen voor de laatste dag / week / maand 

WiFi-problemen oplossen

- Site-survey-scan gepresenteerd via tabeloverzicht 
- Overzicht apparaatplaatsing met kanaalbezetting per radio 
- Visuele analyse van kanaalinterferentie op locatie-onderzoek (RF-topologie) 
- Directe update van de RF-topologie via datastreaming vanaf het apparaat 

Mesh-netwerken

- Zelfvormend en zelf-herstellende mesh op 2,4 en 5 GHz ingebouwd
- Mogelijkheid om mesh uit te schakelen voor het hele netwerk
- Mogelijkheid om mesh per apparaat uit te schakelen 

Switch beheer

- Switch poort VLAN-beheer
- Visueel VLAN-toewijzingsoverzicht en -toewijzing 

Geautomatiseerde optimalisatie van wifi-instellingen

- Geautomatiseerde selectie van kanalen en ht-modi
- Geautomatiseerd mesh-beheer 

Anderen

- Toestemming delen (organisatie / netwerk delen)
- Eenvoudige CloudTrax-netwerkmigratie 
- Statusweergave van Ethernet-poort per apparaat 
- Splash-pagina delen over meerdere netwerken 
- Eenvoudig te gebruiken captive portal-integratie van derden 

De echte deal: de Plasma Cloud-marktplaats

Een van de grootste verschillen tussen Plasma Cloud en Open Mesh / CloudTrax is de toevoeging van de marktplaats, een roman 'servicewinkel in de cloud‘. Vergelijkbaar met Google Play op Android-apparaten, waar iedereen apps kan bekijken en kopen, biedt de Plasma Cloud-marktplaats een breed scala aan functies op bedrijfsniveau van externe providers tegen een kosteneffectieve prijs. 

Door u te abonneren op een aanbod van derden, kunt u eenvoudig de functionaliteit van uw apparaten uitbreiden en inspelen op gebruikssituaties die u zich nog niet had kunnen voorstellen, door uw draadloze netwerk te verbeteren. Lees meer over onze marktplaats en ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden en flexibiliteit die dit platform u kan bieden.

Klaar om Plasma Cloud te proberen?

Ontdek de kracht van cloudbeheer en probeer onze console demo vandaag. Blader en speel vrijuit met de demo om een beter begrip te krijgen van de look & feel van de Plasma Cloud-console - je zult niet teleurgesteld zijn.

Als u op zoek bent naar een hardware-upgrade die naadloos samenwerkt met uw Open Mesh-implementaties, kunt u het Plasma Cloud-productsuite. En ik zal je zelfs een klein geheimpje verklappen ... Nieuwe toegangspunten komen binnenkort op de markt, dus volg ons op onze socials om op de hoogte te blijven!

Meer weten?

Voel je vrij om contact op te nemen met ons voor al uw vragen. Word vandaag nog lid van de Plasma Cloud-familie.