Hallo daar. Dit is een e-mailwaarschuwing van Plasma Cloud.

Excuses voor de vertraging maar… We hebben eindelijk heel bijzonder nieuws voor jullie.
Bekijk onze e-mail hieronder:

Hallo daar. Ik wil u even informeren dat

      Plasma Cloud kan u nu op de hoogte stellen
      wanneer uw apparaten te lang offline zijn geweest.  

We laten het u ook weten zodra uw apparaten weer online zijn.

Bedankt,
Plasma Cloud-team

En hoewel het waarschijnlijk niet nodig is om de basis van deze veelgevraagde functionaliteit uit te leggen, willen we toch graag van daaruit beginnen.

Email waarschuwingen

E-mailmeldingen zijn een soort geautomatiseerde e-mail: een e-mail die wordt verzonden als reactie op een specifieke gebeurtenis. In dit geval noemen we ze email waarschuwingen omdat hun belangrijkste functie is om de gebruiker te waarschuwen voor een mogelijk probleem in hun netwerk, dat wil zeggen dat een apparaat offline gaat.

Deze e-mailwaarschuwingen kunnen ingeschakeld en geconfigureerd worden on de netwerkinstellingen in de PLASMA CLOUD CONSOLE, direct onder de instellingen van het onderhoudsvenster.

Natuurlijk hoeft de tijdsdrempel niet per se 30 minuten te zijn, zoals in het bovenstaande voorbeeld - dit is gewoon de standaardoptie. U kunt de waarde zelf invoeren die het beste aansluit bij uw netwerkbehoeften.

Een e-mail wordt vervolgens verzonden naar de gebruiker die eigenaar is van het netwerk, evenals naar alle gebruikers met wie dit netwerk is gedeeld, elke keer dat een apparaat offline gaat gedurende de ingestelde tijdsperiode. Op deze manier kunnen gebruikers snel reageren op mogelijke problemen in hun beheerde netwerken. Er wordt een tweede e-mail verzonden wanneer het apparaat weer online is, om te melden dat de netwerkproblemen zijn opgelost.

Regelmatige monitoring wordt nog steeds aanbevolen om ervoor te zorgen dat uw netwerken onder de best mogelijke omstandigheden werken. U hoeft zich echter geen zorgen meer te maken over het dagelijks bedienen van elk afzonderlijk apparaat om te controleren op grote problemen. E-mailwaarschuwingen verlossen u nu officieel van deze lastige en tijdrovende taak. Veel plezier met netwerken!